Tervetuloa Krepeliniin

Tälle sivulle olemme keränneet tietoa kaikesta siitä mitä meiltä on vuosien varrella kysytty.

Jos et löydä vastausta täältä soita 0400 987 978 niin selvitetään!

Avaimet

Avaimet huoneistoosi saat vastaanotosta. Vastaanotto löytyy keltaisen päärakennuksen toisesta kerroksesta. Soita 0400 987 978 jos meitä ei siinä heti näy – emme joka tapauksessa ole kaukana.

Vastaanotto on auki 24/7 (koska päärakennuksen toinen kerros on samalla meidän koti). Jos tulet myöhään (klo 22-06 välillä), voimme myös halutessasi jättää avaimet huoneistosi lukkoon ja huoneiston oveen lapun nimelläsi. Hoidetaan muodollisuudet sitten aamulla. Soita niin sovitaan tästä etukäteen.

Ravintolat

Voimme suositella seuraavia ravintoloita. Kolme ensimmäistä löytyvät torilta. Tori näkyy 50 metrin päässä oikealla kun kävelet keltaisen päärakennuksen eteen kadun puolelle. Kaikissa takeaway.

Jungman löytyy torin rannasta, aivan sillan kupeesta. Kaksikerroksinen kelta-valkoinen talo. Paikallista, tyylikästä ja maukasta ruokaa. Menu vaihtuu vuodenaikojen mukaan. Kesäisin terassi ja aina merinäköala. Arkisin kahden vaihtoehdon lounas, muulloin a la carte. jungman.fi

Crazy Cat löytyy alatorilta vasemmalta reunalta kun katsot ylätorilta rantaan päin. Tunnelmallinen kellariholvimainen sisustus. crazycat.fi

Gastro sijaitsee torin ylälaidalla. Tyyli ehkä Jungmannin ja Crazy Catin välistä. Arkisin lounastarjoilu, muulloin a la carte. krsgastro.fi

Kristine Cafe & Cakes: pikkusuolaista ja leivonnaisia. Arkisin keittolounas. Catering-palvelu. Facebook-sivu.

Jos sinulla on aikaa enemmän, löytyy 15 minuutin ajomatkan päästä Lind’s Kök, joka on trooppinen kasvihuoneravintola. Se on kesäaikaan hyvin suosittu, joten kannattaa tehdä pöytävaraus.

Aamiainen ja ruokakauppa

Konseptimme on: ”Asu kuin kotonasi”, mikä tarkoittaa, että jokaisessa asunnossa on oma keittiö, jossa aamiaisen valmistaminen käy sujuvasti itse. Keittiön kaapeista löytyy kahvia, teetä, kauraryynejä ja mysliä, jotka ovat käytettävissäsi. Kerrothan lähtiessäsi, jos joku näistä on loppunut niin täytämme kaapit.

Tuoretuotteet voi lisäksi noutaa K-Supermarket Selleristä osoitteesta Merikatu 4. Sinne on Krepelinistä 500 metriä rantaan päin.

Juhannuksesta heinäkuun loppuun lämmintä aamiaista saa lisäksi ravintola Crazy Catin seisovasta pöydästä joka päivä hintaan 10 euroa per henki. Kauppatori 1.

Kesäsesongin ulkopuolella voimme myös lisämaksusta (10 EUR / henkilö) viedä ennen tuloasi huoneistosi jääkaappiin aamiaispaketin, joka sisältää sämpylän, leikkeleitä, jugurttia, mehua ja hedelmän. Voit tiedustella tätä jälkeenpäinkin, jolloin teemme voitavamme 🙂

Check out / uloskirjautuminen

Kesäaikaan ulos tulisi kirjautua kello 12.00 mennessä niin ehdimme siivota. Talviaikaan joustovaraa löytyy enemmän, joten kysy tilannetta sisäänkirjautuessasi tai sen jälkeen.

Sauna

Sauna on ilmaiseksi käytössäsi huonevarauksen yhteydessä, muuten sen hinta on 10 EUR / henki / 4 tuntia.

Saunamme on sähkösauna ja se löytyy oikealla olevan rakennusrivistön päästä kun seisot selkä päärakennukseen päin. Oven päällä kyltti, jossa numero 7. Saunan voit pyytää päälle koska tahansa vierailusi aikana.

Saunallemme on muuten tehty oma, englanninkielinen sivu Visit Finlandin japanilaisille turisteille suunnattuun ”Top Finnish Saunas”-kampanjaa varten ja sivu löytyy täältä.

Parkkipaikat

Auton voi jättää meidän sisäpihalle missä tahansa näet vapaata tilaa. Virallinen parkkipaikka löytyy kolmelle autolle heti pääportin vierestä Läntisen Pitkänkadun puolella. Auton voi pysäköidä myös päärakennuksen eteen.

Jos pihamme on täynnä, auton voi jättää Läntiselle Pitkällekadulle tai Kirkkokadulle. Kristiinassa ei ole pysäköinninvalvontaa 🙂

Polkupyörät

Kesäaikaan meillä on maksutta käytössäsi polkupyöriä. Ne löytyvät pyörätelineestä Leivintuvan päästä, joka on ensimmäinen punainen rakennus oikealla kun seisot keltaisen päärakennuksen edessä.

Pyöriä saa lainata silloin kun niitä näkyy ja mitään varausjärjestelmää ei ole. Käytä niin kauan kuin haluat ja palauta. Kristiinassa ei pyöriä tarvitse lukita, joten siksi pyörissämme ei ole lukkojakaan 🙂

Jos haluat säätää istuinkorkeutta tai tehdä muita säätöjä, päärakennuksen alakerran kuistin komeron hyllyltä löytyy kuusiokulma-avain sekä pihtejä. Eli päärakennuksen valkoisesta ovesta sisään ja komero näkyy heti vasemmalla.

Näe ja koe

Päärakennuksen kuistin alakerrassa on pieni pöytä, josta löytyy kävelykarttoja, joihin on merkitty kaikki kävelymatkan päässä olevat nähtävyydet.

Kristiinankaupungin tapahtumakalenteri löytyy täältä.

Itse suosittelemme seuraavia:

  • Kävele. Kristiinankaupungissa on Pohjoismaisessa mittakaavassa täysin ainutlaatuinen 300 talon ehyt puutalokeskusta, jonka yksityiskohdissa ja tyylisuunnissa riittää ihmeteltävää. Paljon näet jo kun kävelet Krepelinistä Läntisen Pitkänkadun eteläpäähän, sieltä Itäisen Pitkänkadun pohjoispäähän ja sieltä taas Rantakatua eteläiseen Saunapuistoon. Sitten onkin jo aika hakea Pukinsaaren Leirintäalueelta Suomen suurimmat jäätelötötteröt. Siis ihan oikeasti, ota vain yksi pallo!
  • Ulrika Eleonoran kirkko (katso aukioloajat täältä)
  • Lebellin Kauppiaantalo, Merimuseo ja Carlsron herraskartano
  • Supstation Kristiinankaupunki aktiivilomailijoille
  • Tee Krepelinin omilla polkupyörillä piknik-retki Alesundin tai Skatan kyliin, tai Skatan eteläpuolella oleville Kanuunakallioille. Alesundissa ja Kanuunakallioilla voi uida meressä.
  • Kiinnostaako Krepelinin oma historia? Kysy vastaanotosta Harria niin saat puolen tunnin pituisen ohjatun kiertokäynnin päärakennukseen ja kuulet samalla pihapiirin historiasta.
  • Matkailuneuvonnasta löytyy lisää kohteita ja lisätietoja. Se sijaitsee aivan naapurissamme osoitteessa Itäinen Pitkäkatu 49 (seuraava talo torille päin keltaisesta päärakennuksesta). Useimmat tiedot löytyvät myös heidän kotisivuiltaan visitkristinestad.fi.

Ostokset

Kaupungin Cittaslow-hengestä johtuen Kristiinankaupungissa on vain muutamia ostospaikkoja. Tärkeimmät kaupat löytyvät kaikki torin ympäriltä. Niiden lisäksi voimme suositella seuraavia:

Paikallisen taiteilijan kuvaamia todella hienoja Kristiinankaupunki-aiheisia postikortteja löytyy Matkailutoimistosta osoitteesta Itäinen Pitkäkatu 49.

Kirpputorit: Kristiinankaupungin kirpputoreilla on taipumusta ilmestyä suurempien tapahtumien yhteyteen tai olla tilapäisiä. Niitä voi koittaa etsiä Googlesta tällä haulla. Kaupungin tapahtumat puolestaan löytyvät täältä: visitkristinestad.fi/ajankohtaista. Osoitteessa Koulukatu 2 toimii kiinteämpi Vintage & Stuff-liike.

Susanne’s Shop: käsitöitä ja paikallisia herkkuja Lapväärtin kylässä viisi kilometriä itään Kristiinankaupungin keskustasta.

Franz & Alexandra: lahjatavaroita ja sisustustuotteita ylätorin Kauppahuone Cornerissa.

Kristiinankaupungista käsin toimii myös Ayur Veda Nordic, josta löytyy ayur veda-filosofian mukaisia kauneuden- ja ihonhoitotuotteita. Voit tehdä ostokset kätevästi verkkokaupan kautta ja noutaa tuotteet postilaatikosta, joka löytyy sadan metrin päästä Krepelinistä osoitteesta Kirkkokatu 2a, valkoinen kivitalo. Mainitse tämä tilauksen yhteydessä. Voit toki tilata tuotteet suoraan kotiisikin.

Jos satuit pitämään huoneista löytyvistä paperikukista, ne ovat myynnissä. Joka huoneistossa on hieman erilainen valikoima ja toinen löytyy vastaanoton ikkunoilta. Kukat on meille tehnyt Lanart Paperflowers. Hinnat meillä ovat 10-30 EUR / kpl, koosta riippuen. Jos sinulla on omia ideoita, Lanalta voi kysyä tarjouksia itse suoraan.

Lautapelejä

Päärakennuksen alakerran kuistilla on hyllykkö, josta voit lainata erilaisia lautapelejä.

Postikortteja

Haluatko 1-2 kertaa vuodessa Kristiinankaupunki-aiheisen käsin kirjoitetun postikortin? Liity postituslistallemme! Emme myy emmekä tyrkytä niissä mitään, vaan kerromme vain viimeaikaisia kuulumisia lyhyesti. Listalle voi liittyä tätä kautta.

Hotelli Krepelinin postikortit

Tervetuloa Krepeliniin!

Kysy pois jos voimme olla vielä jotenkin avuksi!